top of page

Adanmış mısın, kaybolmuş mu? Bir Neptün hikayesi..

Neptün gezegeni mavi bir bulut haresine benzeyen gezegendir. Plüto ile birlikte dünyaya en uzak gezegenlerden ikincisi. Neptün, toz bulutu şeklinde ve katı yüzeyi yok.


Neptün, mitolojideki Poseidon ile ilişkilendiriliyor. Neptün'ün de astrolojideki sembolü çatal şeklinde okyanuslar tanrısı Poseidonla ilişkilendiriliyor.


Neptün anahtar kelimeleri

Sınırsızlık, okyanuslar, su, zehir, sınırların ortadan kalkması, bulunduğu burç konularının dağılması, belirsizlik, kararsızlık, büyü ortama sis bombasının atılması, aldanma, aldatma, kaybolmuşluk hissi, hayal dünyası, yüksek sanat, şiir, müzik, merhamet, şefkat, yoksullar, dervişler, düşkünler, çaresizler, sistemin dışına itilmiş kişiler, hapishaneler, ilahi aşk.

Neptün ve balık arketipi bana göre 2 çeşittir. (Biraz uç örnekler olabilir bunlar) Balık veya Neptün kişileri ya adanmıştır ya da kaybolmuştur. Balık vurgusu olanlar & Neptünyen kişiler bir Şeyhin müridi gibi bir şeye adanabilirler. Ama öyle böyle değil. :D Balık burcu hava burcu olmadığı için hislerine/sezgilerine göre hareket eder. Yani adandığı şeyin çok mantıklı olmasına gerek yoktur. Onun o davaya inanmış olması yeterli. Tarihten kişiler bulunabilir. Örneğin Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Rachel Corrie balık vurgulu kişilerdir. Yanlış bir davaya da adanabilirler. Adandıkları, inandıkları şeye hizmet etmek bu arketip için önemli.


2. Balık/Neptün arketipi; kaybolmuş balık: Balık burcu ya da Neptünyen kişi aynı bir denizdeki balık gibi yönsüz, izsiz, kafası karışık, hayattan kopuk, inzivada, hayal dünyasında olabilir. Bu arketipe en iyi Sabahattin Ali'nin Kuyucaklı Yusuf kitabındaki Yusuf karakteri uyuyor. Kuyucaklı Yusuf, genç bir delikanlıdır ancak hayata dair hiçbir hevesi yoktur. Ne uğruna öleceği bir kadın, ne koluna takmak istediği bir "altın bilezik" vardır. Kopuk ve kaybolmuş gibidir. Özellikle kitabın ilk kısımlarında. Sabahattin Ali de balık burcu olduğu için kendi kişiliğini karaktere yansıtmış olabilir.

Okan Bayülgen'in ölen arkadaşı için yazdığı "Ağıt" şiirindeki gibi de şair ruhludur Neptünyenler. Okan B. de bir asc ve Mars balık'tır.


"Şimdi dönsen buralara

Ne gidilecek bir yol

Ne uğruna ölünecek bir kadın

Her neyse... "




Neptün oğlak'a geçersek. Neptün oğlak transiti 1984 -1998 yıllarını kapsıyor. anahtar kelimeler: oğlak burcu ile neptün/balık burcu temalarını birleştirelim. Statükonun dağılması, kariyer konusunda belirsizlikler, kafa karışıklıkları, kariyer hayatında düş kırıklığı yaşamak. Kariyer ya da statüyü idealize etmek. Olumlu anlamda, mistik, okült, manevi konuları somutlaştırmak, pratiğe dökmek, işle maneviyatın birleşmesi. Meslek hayatıyla spritüal konuları birleştirmek..


Sadede gelecek olursak 1984 -1998 yılları arasında yaşayanlar, kariyer konusunda hayal ettiklerini bulamamış olabilirler. Cumhuriyet tarihini en yüksek işsiz sayısı diye tabir edilen neslin bu nesil olması şaşırtıcı olmasa gerek.


Neptün oğlak'tayken Uranüs de oğlak'ta old için statükoya isyan, patrona itaatsizlik de bu neslin özelliklerinden. Benim gözlemlerim benim yaş aralığımdaki kişiler daha sık iş değiştiriyor. 2 yıl bir yerde çalışıp sonra değiştirebiliyorlar. Ya da kendi işlerini kurmak istiyorlar.

Şimdilik bu kadar. . Son olarak Neptün oğlak transiti hakkında bir parça bırakıyorum.


(Yandaki yazıyı nerden alıntıladığımı hatırlayamadım. Hatırlayan varsa bana yazarsa sevinirim. Linkini eklerim.)

42 views0 comments

Comments


Hakkımda

Ben Ayşegül.

Bu siteye astrolojik film analizlerimi ve astrolojiye dair yazılarımı eklemeyi düşünüyorum. Takipte kalın.

Post Arşivi

Gelecek yazılardan haberdar olmak için e-posta bırakabilirsin.

Thanks for submitting!

ad91c0294b8c1b39758de0ec18d84b95.jpg
bottom of page