top of page

Neptün Balık Transiti Değişken Burçları Nasıl Etkiliyor?

Hello herkes,


Bu yazıda sizlere transit Neptün’ün değişken burçları nasıl etkilediğinden bahsetmek istiyorum. Değişken burçlar: balık, başak, yay, ikizler. Haritalarında Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars’ı bu burçlarda olanlar özellikle bakabilirler.


Öngörü yaparken bakılan ilk şeylerden biri kolektif gezegenlerin haritanıza etkisidir. Yani Neptün, Plüto ve Uranüs gibi ağır hareketli gezegenler uzun yıllara dayanan transitler yapıyorlar. Bunlardan Neptün 3 Şubat 2012’den beri balık burcunda seyrediyor. Haritalarında değişken burçlarda gezegenleri olanlar özellikle direkt, yoğun etki alırlar. Diğer su burçları, akrep, yengeç ve boğa, başak etkililer ise olumlu veya hafif etkiler alırlar.


Öncelikle Neptün’ün Ankara saatiyle 3 Şubat 21.03 tarihinde balık burcuna geçiş haritasına (ingress) bakmak 14 yıllık Neptün transitinin nasıl olacağı hakkında bize bilgi verecektir. Neptün ingress yorumunu da zamanım olduğunda yayınlıyor olacağım.


Neptün anahtar kelimeleri:

Duygular, dağılma, dağıtma, önünü görememe, saflaştırma, idealizm, en mükemmel olan, sis bulutu, aldanma, aldatma, belirsizlik, kararsızlık, kafa karışıklıkları, gizli düşmanlıklar, bağımlılık, kendini kandırma, suiistimaller, saf gönüllülük, aşırı fedakarlık, gerçeklerden kopma, kurban ya da kurtarıcı rolünde olma, çözülme, erime, istikrarsızlık, kayıplar, sorumluluktan kaçış, anlayışlılık, yargılamamak, yardımsever, eli açık, merhamet, egoyu bırakmak, adanmak, manevi konular, özveri, fedakarlık, inziva, iç dünyaya çekilme, sanatsal eğilimler, şifacı, sağlıkçı, sinema-tv, fotoğraf gibi temalarla ilgilidir.



Yükselen başaklar

Neptün 7.evinizden geçtiği dönemde başkaları için büyük büyük fedakarlıklar yapabilirsiniz. Bu kişiler, flört ya da hayatınıza giren kişiler olabilir. Hayatınıza giren kişileri gözünüzde büyütme onlardan büyük beklentilere girme gibi durumlar olabilir. Öte yandan Neptün 7.ev transiti saf aşkı bulmanıza sebep olabilir. Asc başaklar dürüstlük, saflık, temizlik gibi duygulara önem verirler. Zaten 7. eviniz balık old.dan başkalarına yardım etmeye gönüllüsünüz.



Neptün 7.ev transiti bu durumu arttırabilir. İlişkilerde veya ortaklıklarda kayıplar ya da bir takım belirsizlikler yaşamanız mümkün. Hayatınıza giren kişinin sizi büyülemesi ya da sizin onu büyülemeniz yine olası. Bu kişilerin esrarına kapılabilirsiniz. Neptün sürüklenip gitmekle de ilişkilidir. Bu dönemde özellikle dar orbla açılar alıyorsanız iş ortaklıkları ve arkadaşlıklarınıza dikkat etmenizi öneririm. Tesirine kapıldığınız bir lider, din görevlisi, arkadaş gibi kişiler olabilir.


Neptün transiti size ne öğretiyor?

Neptün yükselen başaklara takıntılarından uzaklaşmayı, akışa bırakmayı, inanca önem vermeyi, oluruna bırakmayı öğretmiş olabilir bu dönemde.


Asc balıklar

Neptün 1.evden geçerken uyku ihtiyacınız artabilir. Hayattan kopuş, bir şey yapmak istememe, uyuşukluk, hayatın anlamsızlığı, boşluğu, depresyon gibi hissiyatlar yaşamanız mümkün. Neptün asc geçişi gözünüzün önüne inmiş perde gibidir. Kendi kimliğinizi olduğu gibi görmenizi engeller. Bu dönemde doğum haritanız da buna müsaitse sanatsal eğilimleriniz artar. Sinema, fotoğrafçılık, müzik gibi konulara daha çok eğilebilirsiniz.


Neptün bu dönemde duyguları arttıracağı için oldukça dağınık, belirsizliğe açık, kaf dağının ardında hayaller kurmaya açık bir dönem. Haritanızda ateş elementi varsa bu durum biraz daha kotarılabilir. Asc balık olmanız genel anlamda size merhametli, şefkatli bir yapı veriyor. Aşırı cömertlik ve acıma duygusu da verir. Neptün transiti döneminde bu durum artar Neptün’ün transit Mars yay, ikizler, başakta olduğu dönemlerde ekstra dikkatli olmanızda fayda var. Mars-Neptün açıları abartılı hareket etme, idealizm, şiddete uğrama, kurban ya da kurtarıcı rolüne bürünme ihtimalini arttırabilir.


Asc yaylar

Asc yay olanlar Neptün transitini 4.evden alıyorlar. Burada yükselen derecenize göre MC burcunuz bir burç değişmiş olabilir. Yine derecesine göre bakmalısınız. Neptün transiti IC’den geçerken. Aile, kökenler, varsa toprak, ev, taşınmaz mülkler konusunda belirsizlik veya kayıp durumları yaşanabilir. Ailenin dağılması, aile bireylerinden birinin gerçekten kaybolması ya da aslında belirsiz davranması veya varlığını belli etmemesi gibi durumlar da yaşanabilir.





Neptün IC geçişi bir yere ait olma, köklenme duygunuzu zedeleyeceğinden bu dönemde kimseyle bağ kuramama, sürekli mekan değiştirme, kira ya da mülk konusunda aldanmalar, aldanarak kontrat imzalama, ilişkilerde bağlanma sorunları yaşamanız çok olası. IC ait olduğumuz veya köklendiğimiz yerlerle ilgilidir. Natal IC’niz zaten balıkta içsel anlamda oldukça duygusal, hisli bir yapınız vardır. Aile bireylerinden şifacı, sağlıkçı, sanatçı, müzisyen birileri de olabilir. Bu dönem hayata, ilişkilere köklenmeyle ilgili ciddi problemler yaşanabilir. Natal haritanıza göre yorumlar çeşitlenir. Bazı asc oğlakların da IC’si balık olabilir.


Asc ikizler

Asc ikizler olanlar ve MC’si balık olanlar Neptün transitini 10.evden alıyorlar. MC- hayatta en zirveye çıktığımız yerdir. Toplumda nasıl algılandığımız, toplumsal statümüz, kariyerimizi anlatır. MC potansiyel olarak haritanın zirve noktası olduğundan doğum haritasına göre bu hayattaki en ideal halimizdir denebilir. Neptün transiti MC’den geçerken iş hayatıyla ilgili bir takım belirsizlikler yaşamanız mümkün. Balık çift burçlardan olduğu için aynı anda 2 işi birden yürütmek gibi durumlar da hayatınızda vardır.


Neptün MC’den geçerken işsizlik verebilir. Ya da iş, kariyer konularını aşırı ciddiye alma, idealize etme, en iyi ve en mükemmel iş teklifini almayı bekleme gibi durumlar söz konusu olabilir. Kariyer alanında hayal kırıklıkları yaşanabilir. Yine bu dönemde manevi yönünüz yükselir. Doğum haritanızda potansiyel varsa kurgu yazarlığı için güzel ilhamlar alabilirsiniz bu dönem. Asc ikizler yöneticisi Merkür’ün konumu önemlidir. Kardeşler, akrabalar, komşularla ilgili yanlış anlaşılmalar, belirsizlik, insanlara yanlış bir imaj verme durumu söz konusu olabilir. Bu dönem kararsızlıklar daha çok artabilir. Yükselen ikizler olduğunuzdan yazarlığa ilginiz varsa bu dönem kurgu-yazmak için ideal zamanlardır.


Devamı Gelecek...



30 views0 comments

Comments


Hakkımda

Ben Ayşegül.

Bu siteye astrolojik film analizlerimi ve astrolojiye dair yazılarımı eklemeyi düşünüyorum. Takipte kalın.

Post Arşivi

Gelecek yazılardan haberdar olmak için e-posta bırakabilirsin.

Thanks for submitting!

ad91c0294b8c1b39758de0ec18d84b95.jpg
bottom of page