top of page

Aydınlanma ve Yol Ayrımlarının Dolunay'ı


Hello herkes,

Bu yazıda sizlere 12 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan Kova Dolunayından bahsetmek istiyorum.

Ankara saatiyle çıkardığım haritada doğu ufkunda aslan burcu yükseliyor. Aynı zamanda Venüs gezegeni de yükselende bulunuyor. Venüs'ün Jüpiter, Neptün ve Marsla güzel etkileşimleri var. Ancak tam karşıda Plüto zıt açı yapıyor.

Aslan burcu sevginin, aşkın flörtlerin burcudur. Aslan burcu yürekten isteyen, cesur ve çocuksu sevgiyi temsil eder.



Venüs'ün ASC'de yükseliyor olması romantik ilişkilerin, tutkulu, gösterişli aşkların gündemde olacağını ve bizi motive eden şeyin yürekten ve candan sevgi olacağını gösteriyor. Aslan burcu sanat, eğlence, keyif, yaratıcı faaliyetler, çocuk yapma gibi şeyleri temsil ettiğinden bu konuların da gündemde olduğunu bizi motive ettiğini gösteriyor.


Bu dönem Venüs-Plüto zıtlığı aktif olduğundan ilişkilerde netlik, sahiplenme içgüdüsü, güven sorgulaması, kıskançlık krizleri, derin ve tutukulu sevme isteği yükselecektir. Ancak 12 Ağustos ve sonrasında bu açı kalıbı etkisini yitiriyor.


Dolunay anında Güneş, Amor astroidi ile kavuşumda olacak. Amor (1221) astroidi, koşulsuz sevgiyi ve sevgimizi nasıl ifade ettiğimizi gösteren bir astroid.

Amor koşulsuz sevmemizi engelleyen, bilinçaltındaki önyargıları, korkuları ve şartlanmaları da anlatıyor.


Dolunay anında Güneş/Amor kavuşumunun olması yükselende ve Venüs'ün olması ve aslan burcundaki vurgular, aşka, sevmeye, sevilmeye dair gündemlerimizi anlatıyor.

Ancak tabi ki her şey tozpembe değildir. Güneşle kavuşum yapan Amor, sevgiyi bir aslan gibi, çocuksu, cesur, yürekten isteyerek yaşamamıza engel olan şartlanmalarımızı ve korkularımızı gün yüzüne çıkarıyor.


Ayrıca Dolunay Uranüs ve Satürnle sert açılar yapıyor. Gönül ilişkileri ya da arkadaşlıklar, kulüpler, gruplar, büyük organizasyonlar, partiler, futbol kulüpleri, dernekler, vakıflarda çıkabilecek olan kopuşlara veya ayrılıklara işaret ediyor.

Satürn sorumlulukları, eskiyi ve ciddiyeti temsil ederken, Uranüs kırılmaları, ayrılıkları ve kopmaları anlatır. Bu dönem gerek aşk, flört ilişkilerinde gerek arkadaş grupları ve partilerde eski-yeni çatışması yaşanabilir, ayrılıklar olabilir. Geleceği, eskiyi, yaşlıları temsil eden grup üyeleriyle; yeniyi, gençleri, orijinal fikirlere sahip olan kimseler arasındaki gerginlikler gündeme gelebilir.


Satürn/Uranüs'ün Amorla kontağı aşkı sevgiyi yaşamada ve sevgimizi göstermedeki engellerin, yaklaşımımızdan kaynaklandığını gösterebilir. Yani burada geçmişte hala bırakılmamış, sıkı sıkıya tutunulan bazı görüşler vardır. Bizi kısıtlayan ve ileri gitmemizi engelleyen davranış kalıpları olabilir. Uranüs eskiye dair ne varsa yıkmamızı ve yeniye yelken açmamızı salık veriyor.


Amor/Satürn/Uranüs t-karesi aşka, sevgimizi ifade etmeye dair görüşlerimizi yıkmaya, geçmişi, eski düşünceleri yeniden değerlendirip fayda vermeyeni ayıklamamız gerektiğine işaret ediyor. Uranüs aydınlanma, önsezi, gelecek ve yenilikçilikle ilgilidir. Son moda, orijinal, yeni olan ne varsa Uranüsle ilgilidir. Satürn ve Amor'un apex'inde yer alan Uranüs, aşk ve ilişkilerle ilgili köhnemiş fikirlerinin farkına var, aydınlan, UYAN artık diyor.


Güneş/Satürn/Uranüs kontağına bakacak olursak eğer, burada ünlülerin aşk yaşamlarına dair ani kırılmalar ve ayrılıkları duyabiliriz. Geçmişte yaşanmış bir aşkın aniden belirmesi söz konusu olabilir. Özellikle ünlü, göz önünde olan, yönetici pozisyonundakilerin aşk hayatları gündemde.

Burada sorumluluk alınması gereken durumlar olduğu kadar, geçmişte kalan, demode bir tutumun terk edilmesi gerektiğine dair bir gereklilik de var.


Ay/Satürn/Uranüs etkileşimi, parti, grup, organizasyon ve futbol kulüplerindeki ciddi yol ayrımlarını, eski gelenekten gelenlerle yenilik isteyen, yeni yollar keşfedenler arasındaki ciddi kırılmaları ve yol ayrımlarına işaret ediyor.


Satürn etkili dolunay'ın genel etkisi özellikle sorumluluklarımıza dair gündemlerimizi gün yüzüne çıkarıyor. Haritanızdan aldığınız etkiye göre geçmişte bitmemiş bir ilişki, bitmemiş bir iş, bitmemiş bir hesaplaşmanın yeniden gündeme gelmesi söz konusu.

Satürn netliktir, imzayı koymaktır, tecsillemektir. Satürn sağlamlık, netlik, somut çaba ister. Burada iş veya özel hayata dair somutlaştırmanız, karar vermenizin gerekendurumlar ortaya çıkacaktır.


Bu dönemde önerim, gelecek planlarınızı iyi bir şekilde inşa etmeniz. Geçmişte iş veya aşk hayatınızda yaptığınız hataları gözden geçirip hatta bir kağıda yazıp nerede hata yaptığınızı ve bunu nasıl düzelteceğinizi düşünmenizi öneririm. Bu anlamda gelecek planları için de zemin hazırlanabilir.


İlişkilerde somut adımlar atmayanlar, net olmayanlar için veda vakti görünebilir. Arkadaşlık, grup ilişkilerinde de sağlam olmayan dağlar, ilişkiler yıkılabilir. Gizlide kalanın açığa çıkma vakti dolunay zamanlarıdır. Tabi sizin de bu süreçte kararınızı vermeniz ve bir seçim yapmanız gerekmekte.

Yorumların bütünün hayrına olması dileğiyle.


Herkese bol aydınlanmalı DOLUNAYlar diliyorum.


Yazıyı beğendiyseniz, beğenip paylaşmayı unutmayın. Hoşça kalın.

































49 views0 comments

Comments


Hakkımda

Ben Ayşegül.

Bu siteye astrolojik film analizlerimi ve astrolojiye dair yazılarımı eklemeyi düşünüyorum. Takipte kalın.

Post Arşivi

Gelecek yazılardan haberdar olmak için e-posta bırakabilirsin.

Thanks for submitting!

ad91c0294b8c1b39758de0ec18d84b95.jpg
bottom of page