top of page

Kanlı Olayların Eşiğinde Bir Yıl "1993 senesi ve Satürn-Plüto Karesi"



Herkese merhabalar,

Bu yazıda sizlere 1993 senesinde oldukça aktif olan Satürn-Plüto karesinden bahsetmek istiyorum. Daha önce verdiğim danışmanlıklarda pek çok kez Satürn/Plüto açısına rastlamıştım bu vesileyle özellikle 1993' senesini incelediğim zaman Türkiye tarihinin en karanlık yıllarından biri olduğunu gördüm.


Ocak -Şubat aylarında Gazeteci Uğur Mumcu ve Adnan Kahveci'nin öldürülmesi, 2 Temmuz'daki Madımak Olayları, 17 Nisan'da Turgut Özal'ın şok edici ölümü. Pkk'nın 5 Temmuz'da Erzincan Başbağlar'daki katliamı, ekim'de yine sahnede olan terör örgütünün sivilleri ve askerleri katletmesi bu yıllara denk geliyor.


Bu olayları aslında "An Haritası" bazında tek tek incelemek daha açıklayıcı olur. Ancak bu olayların ortak bir yönü olduğunu düşünüyorum. Bir çoğu "karanlık bir el" tarafından planlandığı ve de olmasına göz yumulduğunu anlıyoruz.


Örneğin Adnan Kahveci ve Umut Mumcu'nun "Kürt Raporu" üzerine çalıştığı bilinirken, "Terör sorunu demokrasiyle çözülebilir." diyen emekli Binbaşı Cem Ersever gibi kişilerin de katledildiğine şahit oluyoruz.


Bunun yanı sıra Madımak Olayları 15bin kişinin Madımak Oteli'nin önüne yığılmasına rağmen devletin ve polisin olayları engelleyebilecekken etkili bir şey yapmaması sebebiyle Türkiye tarihine tam bir "kara leke" olarak yazılabilecek bir olay. Hatırlatmak gerekirse bu olayda çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür yanarak can veriyorlar.


Totalde bu olaylardan bazılarının organize (Satürn) şekilde yapılmış katliamlar (Plüto) olduğunu düşünüyorum. Öte yandan bu cinayetler ve kitlesel olayların temasında farklı kimliklerin, demokrasinin ve barışçıl mücadelenin yok edilmeye çalışıldığını söylemek de çok mümkün. Burada ise transit Satürn'ün kova burcunda olması dikkat çekiyor.

Aslan, kralı, monarşiyi, statü ve kimlikleri temsil ederken tam zıt burcu olan kova burcu demokrasiyi, eşitliği, farklı kimlikleri, özgür düşünceyi temsil etmektedir.


Bu anlamda bu olayların Satürn kova/Plüto dönemine denk gelmesi oldukça manidar. Satürn kısıtlayan, engelleyen, sınırlayan bir gezegendir. Bu yıllarda farklı düşüncelerin, özgürlüklerin, farklı din ve kimlikten kişilerin kısıtlandığı ve onlara kin, nefretle (Plüto) yaklaşıldığını hatta bu kişilerin katledildiklerini görüyoruz. Tabi bu olayların bir çoğunun arkasında karanlık ve derin (Plüto) ellerin, organize hareket etmesi (Satürn) sonucu ortaya çıktığı da düşünülebilir.

Peki doğum haritalarında Satürn kova/Plüto karesine sahip olanlar bu açıdan nasıl etkileniyorlar? Bu açıyı iyileştirmenin yolu ne olabilir?

(1993 yılı-94 yılının başlarında doğanlar özellikle)


Öncelikle Satürn ya da Plüto kişisel gezegenlerinize açı yapıyorsa ya da köşe evlerinizde yer alıyorsa sizi daha çok etkileyecektir.

Kova özgün, farklı, orijinal kişileri, farklı görüş ve düşünceleri temsil eder. Satürn kova olanlar özgürlüklerinin kısıtlanmış, engellenmiş olduğunu hissedebilirler. Bu içsel bir engel, kendini ifade edememe, farklılığını ortaya koyamama şeklinde çalışabilir ya da dışsal faktörler, ebeveynler, eş, patron vs gibi figürler tarafından özgürlüğünüzün kısıtlanmasına işaret edebilir.


Satürn kova/Plüto açısına sahip olanlar farklı görünüşleri, düşünüşleri, farklı cinsel yönelimleri ya da farklı kimlikleri sebebiyle acı çekebilirler. Ya da tam tersi düşünürsek aslında bu kişiler farklı kimlikteki insanlara karşı oldukça yargılayıcı, onlara karşı kin ve nefret taşıyan kişiler de olabilirler. Burada açının gidebileceği iki yönü de göstermek istiyorum.


Bu açı kalıbı kendi kimliğinizden ve farklılığınızdan dolayı içten içe acı çektiğinizi, kendi farklılığınızı uzun yıllar kabul edemediğinizi gösterebilir. Unutmayın ki doğduğunuz zaman dilimi yaşanan toplumsal olaylar, yaşanmışlıklar da bizim nasıl bir enerjiyle doğduğumuzu gösteriyor. O yüzden doğduğunuz senenin toplumsal olaylarını incelemekte fayda var.


Tavsiyeler;

Sonuç olarak bu kişiler kimliklerini kabul edememekten ötürü acı çekerken aslında kendinden olmayan farklı kimlikleri de hoş görmediklerini, içlerinde yargılayıcı ve acımasız bir tarafın olduğunu da görebilirler. Bu açı kalıbına sahip olanlar öncelikle kendi farklılıklarını kabul etmeyi bilmeli, esnek olmayı, farklı düşünceleri, durum ve şartlara ayak uydurmayı öğrenmeliler.


Öte yandan kişisel haritalarda bu açı rutinlerin, geleneklerin, iş hayatının (Satürn) dönüşümünü (Plüto) anlatır. Yani bu kişilerin kariyerleri veya rutinleri sürekli dönüşüme uğrayabilir. Bu alanlarda çokça kriz yaşayabilirler. Plüto, rutinleri, gelenekleri, iş hayatını saflaştırmak için toksik olanı sürekli gün yüzüne çıkaracaktır. O bakımdan esnek olarak bu alanlardaki değişimlere hazırlıklı olmanızda fayda vardır.


Şimdilik bu kadar. İçeriklerden haberdar olmak için e -bültene abone olabilirsiniz. Postu beğendiyseniz beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.


Arrivederci..











































25 views0 comments

Comments


Hakkımda

Ben Ayşegül.

Bu siteye astrolojik film analizlerimi ve astrolojiye dair yazılarımı eklemeyi düşünüyorum. Takipte kalın.

Post Arşivi

Gelecek yazılardan haberdar olmak için e-posta bırakabilirsin.

Thanks for submitting!

ad91c0294b8c1b39758de0ec18d84b95.jpg
bottom of page