top of page

Müge Anlı’dan Emrah Serbes’e Doğum Haritasında "Dedektiflik, Araştırma Yeteneği" Veren Konumlar


Herkese merhabalar,

Bu yazıda sizlere doğum haritalarında araştırma ve dedektiflik özellikleri veren konumlardan bahsetmek istiyorum.

Şimdi öncelikle dedektif kelimesinin tanımını görelim. Dedektif kelimesinin sözlük anlamı: “Gizli bir yanı, suç teşkil edecek bir tarafı bulunduğu kabul edilen bir meseleyi gizlice araştırmak ve soruşturmakla görevli kimse, sivil hafiye.”

Kelime manasına baktığımız zaman bunların astrolojik karşılığı neler olabilir diye düşünelim. Gizli bir şeyi araştırmak dediğimiz için akrep vurgusu ve akrep’in yönetici gezegeni Plüto’yu özellikle Merkür-Plüto açılarını düşünmemiz gerekiyor. Suç teşkil eden bir meseleyi araştırma kelimesindeki “suç” kavramı Marsla ilgilidir.


Neden Mars?

Mars harekete geçme, eylem, tetikçi başımız olduğu için suç deyince akla Mars gelebilir. Yine Tdk müdürü gibi çalışarak “suç” kelimesinin lügat anlamına bakalım: ”Kanunca yasaklanan ve yine kanunca konulmuş bir cezâyı gerektiren davranış, cürüm.” Kanunca yasaklanan bir eylemi yapmak, Mars’ın sınırdışı olması, Mars 29 derece konumu, Mars’ın Uranüs, Neptün ve Plütoyla açılarını çağrıştırıyor. Kolektif gezegenlerin hepsi Satürn (sınır, kanun, yapı) ötesi gezegenlerdir. Ve hepsi aşırılıklara müsaittir. O yüzden haritalarda Mars’ın kolektiflerle açılarına da bakabiliriz.


Öte yandan ele aldığım kişiler, (Müge Anlı hariç) dedektif, suç romanları yazan yazarlar. Baktığım kişiler yazar olduğu için yazarlık göstergeleri olan ikizler- başak vurgusu ya da el -kol, zihin faaliyetlerini gösteren Merkür’ün haritada öne çıkması şaşırtıcı olmayacak. Ek olarak Pallas-Athena asteroidine de bakmayı uygun gördüm. Pallas’ın sembolikleri baykuş, kalkan ve miğferdir. Baykuş bilgeliği temsil ediyor, diğerleri Pallas’ın savaşçı özelliğini temsil ediyor. Pallas, doğum haritasında sezgisel zekanızı kullanarak hareket ettiğiniz yeri gösterir. Bulunduğu burç konularında gelenek dışı, farklı yöntemlerle sorunları nasıl çözdüğünüz anlamına gelebiliyor.


1. Harita: Müge Anlı

Müge Anlı’nın doğum haritasında asc başak. Yöneticisi Merkür IC- 4.ev noktasında. Yükselen bizim hayata nasıl baktığımızı gösterir. Genel motivasyon, hayata bakış açısı ve davranışlardır. Asc başak kişisi bir şeyleri ince eleyip sık dokumak, düzenlemek, düzeltmeye çalışmak, yardım etmek, titizlik çalışkanlıkla ilgilidir. Yönetici Merkür’ün 4.evde olması aile, kökenler, atalara dair konulara yöneldiğini gösteriyor.

Ay’ın akrepte yer alması aile içindeki gizli işler ve sırlara şahit olabileceğini gösteriyor. Ayrıca yoğun duygular ve krizleri de ifade ediyor. Müge Anlı’nın yaptığı işe bakacak aile içindeki kayıp kişiler, aile içi krizler ve cinayet gibi olayları araştırıyor.

Burada Neptün’ün de IC’de bulunması anlamlı. 4.ev= aile, kökenler, atalar. Neptün; belirsizlik, kayıplar, sansasyonel durumlar. Ayrıca Mars’ın haritada bol açı yaptığını söyleyebiliriz. Mars veya koç etkisi suç-polisiye konularına ilgi gösteren kişilerin haritalarında öne çıkmakta.


2. Harita: Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes kitapları serisinin yazarı Sir Arthur Conan Doyle. Yine Mars 1.evde köşede yer alıyor. Yükselen, Güneş ve Mars ikizler burcunda. İkizler-başak burçlarının yazarlıkla ilişkisi olduğunu söylemiştim. Ayrıca Pallas ve Ay’ının kovada yer alması bilimsel ve objektif bir zekası olduğunu gösteriyor. Pallas’ın Güneşle açısı araştırmacı, detaya inan kişiliğini desteklemiş olmalı..











3. Agatha Christie

Polisiye romanlarının en önemli temsilcilerinden Agatha Cristie’nin haritasına bakalım. Yine Mars köşe evde parlıyor. Güneşle kare açı yapmış, deklinasyonda da 26derece 7 dakika sınır dışı yapmış. Mars, suç-ceza gibi konulara merakı olan kişilerde oldukça öne çıkıyor. Buna muadil olarak koç burcunu söyleyebiliriz. Mars irade gücümüzü, enerjimizi ifade eder. Sembolikleri genel olarak, tetikçi, harekete geçiren ve aksiyon almakla ilgilidir. Agatha’ın Mars’ı yay’da ve 1.evde. Evlendikten sonra bolca yurtdışı seyahatlerinde bulunmuş ve ünü dünyaya yayılmış. Yay= yurtdışı, yaymak yayınlamak. Güneş’in başak olması yazarlık göstergesi. Ayrıca Merkür’ün Uranüsle deklinasyonda paralel yapması sıradışı bir ifade yeteneğinin olduğunu gösteriyor. Okurlarını şok eden, ani ve heyecan verici kitapların yazarı olması kuşku götürmez.


4. Ahmet Ümit

Polisiye türündeki kitaplarıyla tanınan Ahmet Ümit’in doğum saatini bilmediğim için yükseleni belli değil. Suç ve polisiye için Mars’ın konumlarına baktığımızda oldukça açılı bir Mars’ın olduğunu görüyoruz. Mars Güneşle kare, Venüs ise ve Merkürle de açı yapmış. Mars’ı ayrıca sınır dışı. Sınır dışı Mars aşırı enerjik olmaya ya da hiç enerjisiz olmaya işaret edebilir. Genel anlamda yengeçte olduğu için duygularıyla ve bilinçsizce hareket etme ve kontrol dışına çıkan bir enerjiyi gösterir. Yani bu kişiler büyük büyük riskler alabilirler. Yazarlık için göstergeler Merkür Venüs kavuşumu ve deklinasyonda Merkür, Venüs ve Neptün’ün paralel oluşunu söyleyebiliriz. Neptün hayal gücü ve imajinasyonla ilgili olduğundan yazarlığını beslemiştir.



5. Emrah Serbes

Bir Ankara polisiyesi adıyla yayınlanan Behzat Ç. karakterinin yaratıcısı Emrah Serbes. "Her Temaz İz Bırakır" ve "Son Hafriyat" kitaplarıyla Behzat Ç. dizilerine ilham oldu. Haritasında yükseleni belli değil. Mars Merkürle kavuşumda Satürn, Jüpiter ve kolektiflerle açılar yapmış. Bol açılı. Yazarlık için bağdaştırabileceğim güçlü bir konum çıkmadı. Ancak yükselenden bir şeyler çıkabilir. Onun dışında dikkat çeken Ay’ının akrep ve Güneş’inin kova olması. Bu iki burç antisya burçlar ve ikisi toplumsal değişim ve dönüşümleri anlatıyor. Kişi haritasında gelenekselliğe oldukça aykırı, toplumsal sorunları dert edinen, idealist, objektif, derin düşünen, arkadaşların ihanetine uğrama ya da arkadaşlarla krizler yaşama gibi deneyimler verebilir.


Sonuç Olarak;

Baktığım haritalarda gizem, derin konulara ilgi duyma ve araştırma yeteneklerinin akrep burcu kadar kova vurgusuyla da olduğunu gördüm. Ki bu da şaşırtıcı olmadı. Kova -akreple antisya burçlar. Yani yansıma yapıyorlar birbirlerine.

Akrep burcu yoğun duygularına ve derin kişiliğine rağmen oldukça objektif olabilir. Bilim ve teknolojiye ilgi duyabilir. Kova ise gölgesinde akrebi taşıdığı için gizlediği yoğun duygular, kin, nefret öfke ve acımasızlığıyla sizi şaşırtabilir. Ayrıca gizemli olaylara ilgi duyarlar.


Yazarlık için haritanızda başak -ikizler burç vurgusuna bakabilirsiniz. Güneş, ay, asc, gad (güney ay düğümü), merkür konumları olabilir. Ayrıca Venüs-Mars ikizler veya başak konumlarını da sayabiliriz. Merkür’ün köşe evde olması kişisellerle açıları yine yazarlık potansiyeli taşır.


Suç ve polisiye için; Mars’ın önde olduğunu gördük.

Gizemli olaylara ilgi merak, araştırma yeteneği için; akrep-kova etkisi ve Pallas’ın açılarına bakılabilir. Pallas akrep, kova, ikizler, başak ya da kişisellerle açıları araştırmacı kişiliği destekler nitelikte.


Şimdilik yazmak istediklerim bu kadar. Postu beğendiyseniz beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın. Bir daha ki postlarda görüşmek üzere. Hoşça kalın.



24 views0 comments

Comments


Hakkımda

Ben Ayşegül.

Bu siteye astrolojik film analizlerimi ve astrolojiye dair yazılarımı eklemeyi düşünüyorum. Takipte kalın.

Post Arşivi

Gelecek yazılardan haberdar olmak için e-posta bırakabilirsin.

Thanks for submitting!

ad91c0294b8c1b39758de0ec18d84b95.jpg
bottom of page